11 Ocak 2015 Pazar

Özel Günler İçin Unutulmaz Hediyeler




Maddi değerinin yanı sıra manevi değerinin çok fazla olduğu özel günleri hatırlatan ve zihinde canlandıran hediyeler her zaman göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Kız isteme sırasında erkek tarafının getirmiş olduğu kız isteme çiçeği dahi gelin tarafında kurutularak saklanmaktadır. Hem o günün hatırası hem de yaşanmışlıkların kanıtı olarak büfe gibi camlı yerlerin içerisinde saklanmakta ve gelin kendi evinin bir köşesine yerleştirmektedir. Bayanları etkilemenin ilk yolu sevdikleri çiçekleri bilmek ve almaktır. Erkekler bu ayrıntıyı bildiklerinden dolayı özel günler de onları şaşırtmayı sevmektedirler.
 Kız isteme ve söz kesilmesinin ardından gerçekleşecek olan bir diğer tören ise nişan olmaktadır. Evliliğe adım adım yaklaşan çiftlerin nişan töreni yapılacağı gün nişan bohçası getirilmekte ve ev de masalar üzerine konulmaktadır. Nişan bohçaları bazı yöreler de gerçek işlemeli bohçalar arasındayken bazılarında ise büyük tepsiler ve ya siniler içerisinde getirilmektedir. Kumaş, çorap, gelin için alınan çamaşır, gecelik, terlik, parfüm, makyaj malzemeleri gibi çeşitli ürünler nişan bohçasının içerisinde yer almaktadır.
 Özel günler de sevdikleri ve akrabalarının yanında olamayan kişiler ise hediye gönder sitelerine başvurmaktadır. Zevklerini ve isteklerini bilen bir kişinin bu şekilde siteler de hediye seçmesi ve karşı tarafı sevindirmesi kolay olmaktadır. İnternet üzerinde hem hızlı hem de pratik bir şekilde çeşitli ürünler arasından hediye gönderilerek unutulmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder